Montilla i Rajoy quan es van saludar a la catedral de Barcelona.
Montilla i Rajoy quan es van saludar a la catedral de Barcelona.
Barcelona

La trobada de Montilla amb Rajoy per parlar de l'Estatut i la renovació del TC serà dijous que ve

El líder del PP, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, José Montilla, es reuniran dijous que ve 6 de maig, a les dotze del migdia, al Palau de la Generalitat, segons ha informat el Partit Popular. Dijous passat, Montilla va demanar a Rajoy, quan van coincidir a l'acte d'homenatge del president d'honor del Comitè Olímpic, Joan Antoni Samaranch, mantenir una reunió per parlar de l'Estatut i la renovació del Tribunal Constitucional. Tot i que el líder de l'oposició ha acceptat celebrar aquesta reunió, des de Gènova han assegurat que pel que fa a la renovació del Tribunal Constitucional, l'interlocutor de Rajoy és el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Actualitzat
Montilla i Rajoy van expressar públicament les diferències sobre la feina del Tribunal Constitucional fa uns quants dies, quan es va convocar el ple de l'òrgan perquè votés la ponència sobre l'Estatut. Quan es va saber que el Tribunal no emetia sentència perquè els jutges no es posaven d'acord, el president de la Generalitat es va adreçar tant a José Luis Rodríguez Zapatero com a Mariano Rajoy per exposar-los la seva opinió, que calia renovar la composició de l'alt tribunal. 

Aleshores, Montilla es va queixar que el president del PP no li havia contestat la trucada. Posteriorment, el president del PP li va respondre que renovar ara el Constitucional seria perjudicial per al futur de la institució

Al cap d'uns quants dies, els dos polítics van coincidir al funeral de Joan Antoni Samaranch i van acordar trobar-se per parlar del Tribunal Constitucional

La data de la reunió entre Rajoy i Montilla s'ha anunciat el mateix dia en què el Parlament de Catalunya ha aprovat, amb els vots del tripartit i CiU, la resolució que exigeix al Tribunal Constitucional que es declari incompetent per decidir sobre l'Estatut. 
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut