El C Star atracat al Port de Barcelona
El C Star atracat al Port de Barcelona
Barcelona

La tripulació del C Star, el vaixell ultra, abandonada al Port de Barcelona

Els vuit membres de la tripulació, originaris de Sri Lanka, volen tornar a casa però l'armador els deu quatre mesos de feina

RedaccióActualitzat

El vaixell C Star, llogat aquest estiu per la ultradreta per impedir el rescat d'immigrants al Mediterrani, ha acabat al Port de Barcelona. Navegava sense cap port que el volgués des que els membres ultres van abandonar l'embarcació. Ara, el que preocupa és el destí dels mariners que hi han quedat a bord.


Finalment, el C Star ha aconseguit permís per atracar en un racó remot del Moll Sud, al Port de Barcelona. Després d'un mes sense tocar terra, l'estat del vaixell és dolent, però més preocupant encara és el dels vuit mariners originaris de Sri Lanka que hi ha a bord, mig abandonats per l'armador.


Baixen sovint a terra per analitzar la situació amb el director de Stella Maris, l'organització religiosa que els dona suport i ajuda humanitària. La situació és d'angoixa, i la prioritat, tornar a casa amb, com a mínim, una part del sou que se'ls deu per quatre mesos de feina.

 

El C Star va ser notícia aquest estiu quan una organització ultradretana el va llogar per dificultar el rescat dels immigrants que volien arribar a Europa pel Mediterrani. Fa un mes i mig, a Malta, els membres ultres de la tripulació van deixar el vaixell, que des d'aleshores ha navegat en condicions penoses i, precedit per la seva mala fama, sense que cap port els permetés atracar.

Ara, les esperances dels mariners passen perquè l'armador vengui la nau o perquè la nau arribi a subhasta, i obtenir així els diners. Un procés, però, que pot durar mesos.

Anar al contingut