Moscou

La torxa olímpica dels Jocs d'hivern de Sochi 2014 es passeja per l'espai a l'Estació Espacial Internacional

La torxa olímpica dels Jocs d'hivern de Sochi 2014 s'ha passejat aquest dissabte per l'espai de la mà de dos astronautes russos de l'Estació Espacial Internacional.

RedaccióActualitzat

Mai abans una torxa olímpica havia arribat tan lluny en el seu viatge des d'Olimpia fins al país amfitrió dels Jocs. De camí cap a la ciutat-balneari russa de Sochi, seu el 2014 dels Jocs d'hivern, s'ha desviat fins a l'espai, per on aquest dissabte s'ha "passejat" passant de mà en mà dels astronautes russos de l'Estació Espacial Internacional Oleg Kótov i Serguéi Riazansk.

La torxa ha sortit a l'espai exterior quan passaven quatre minuts de dos quarts de quatre de la tarda. Durant una hora, Kótov i Riazansk han fet diversos relleus amb el símbol olímpic desplaçant-se per la plataforma orbital. La torxa, però, estava apagada perquè la flama olímpica no ha pogut viatjar amb ella.

Per evitar qualsevol desgràcia durant la històrica sortida de la torxa a l'espai, se li ha afegit un mecanisme de seguretat perquè quedés fixada als escafandres dels astronautes. Una hora més tard, i unes quantes fotografies i vídeos després, els dos homes han retornat la torxa a l'interior de l'estació i han tornat a sortir per fer diversos treballs i experiments.

La torxa tornarà a la Terra dilluns.

 

Anar al contingut