La Torre Agbar destaca al cor de Barcelona
La Torre Agbar destaca al cor de Barcelona
Barcelona

La torre Agbar, candidata a nova seu de l'Agència Europea del Medicament

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol s'han posat d'acord per acollir l'Agència, que ha d'abandonar el Regne Unit pel Brexit

RedaccióActualitzat

La torre Agbar es podria convertir en la nova seu de l'Agència Europea del Medicament.

La decisió d'oferir l'edifici, ara rebatejat com a torre Glòries, s'ha acordat en una reunió d'alt nivell entre Ajuntament, Generalitat i Estat, i dona un clar impuls a la candidatura de Barcelona per acollir aquest organisme encarregat d'autoritzar els nous medicaments a Europa, que ara té seu a Londres.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té firmat un compromís d'exclusivitat amb el fons d'inversió que actualment té l'immoble en propietat perquè no l'ofereixi a ningú més fins que es decideixi, al juny, quina ciutat acollirà l'Agència, que arran del Brexit ha d'abandonar el Regne Unit.

L'acord l'han tancat aquest divendres a la tarda la mateixa Colau, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i el conseller de Salut, Antoni Comín, en una reunió a l'Ajuntament de Barcelona.

 

En la reunió també s'ha acordat impulsar la creació del Consell Ciutadà de Suport, que tindrà com a objectiu sumar adhesions a la candidatura de Barcelona.

La torre Glòries, amb 33.000 metres quadrats i obra de l'arquitecte Jean Nouvel, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquesta institució. Per centralitat, connectivitat, comunicacions, transports i infraestructures, per a les gairebé 900 persones que hi treballen.

Més de 1.600 empreses al voltant de l'Agència

La ubicació de l'Agència Europea del Medicament a Barcelona comportaria un reforç molt important per al desenvolupament econòmic i social de Catalunya, de la ciutat i de l'Estat.

Al voltant de l'Agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també es poden moure a la ciutat que l'acull. A més, l'Agència rep més de 40.000 visites a l'any.

La seva ubicació a la torre Glòries seria també una oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@ i la diversificació de l'economia, amb un projecte vinculat a la innovació, la recerca i el coneixement.

L'any 92, Barcelona va quedar en segon lloc

Quan es va promoure la creació de l'Agència Europea del Medicament el 1992, moment en què Espanya presidia la Unió Europea, Barcelona ja va fer pública la intenció d'acollir aquesta institució, però va quedar en segon lloc, per darrere de Londres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut