Nova York

La teoria de la conspiració posa en dubte la versió oficial de la tragèdia

La versió oficial de l'11-S explica que dos avions es van encastar contra les Torres Bessones de Nova York i que un tercer ho va fer contra el Pentàgon. Posteriorment, els gratacels van caure a causa de l'enorme calor. Però no tothom ho té tan clar. S'han formulat teories de tota mena per explicar el que encara ara sembla increïble: com va poder passar una cosa així en un país que inverteix tant i tant en la seva seguretat. De fet, als Estats Units el reportatge més vist per internet defensa la teoria conspiratòria. On hi ha més dubtes, però, és en el que va passar al Pentàgon, ja que les imatges no acaben d'aclarir com es van produir les explosions.

Actualitzat
A les deu del matí, una hora després de l'impacte de l'avió, la torre sud del complex World Trade Center s'enfonsa. Vint minuts després cau la segona. A les cinc de la tarda cau la torre 7, on hi havia oficines de la CIA, del Departament de Defensa i altres serveis secrets.

Algunes investigacions, com la del reportatge més vist d'Internet als Estats Units, defensen la teoria de la conspiració, o, si més no, que no s'ha dit tota la veritat. Segons ells, els edificis podrien contenir detonadors en diferents plantes que els ajudessin a caure. Hi ha més webs que posen en dubte la versió oficial.

Però els dubtes més importants se centren en l'atemptat contra el Pentàgon: la falta de restes de l'avió i els forats tan nets a les parets de l'edifici, per exemple. Wayne Madsen, exanalista de l'Agència Nacional de Seguretat i exagent d'intel·ligència de l'exèrcit, explica la teoria que, segons alguns col·lectius, pot ser la més versemblant.

Segons la hipòtesis de Madsen, "quan l'avió va començar la seva trajectòria cap al Pentàgon, l'avió de caça devia disparar un míssil, potser dos, dels d'aire-aire". L'exanalista argumenta que "un dels míssils podia haver fallat, i això explica el forat petit en un dels costats del Pentàgon" i que "el segon míssil probablement va enderrocar l'avió, així que el que va impactar al Pentàgon no va ser un avió sencer".

Al voltant de l'edifici del Pentàgon hi ha desenes de càmeres instal·lades en hotels, autopistes i gasolineres, que van enregistrar el moment de l'impacte, però mai se n'ha sabut el contingut perquè agents de l'FBI les van requisar. Fa uns mesos se'n van publicar algunes imatges, però no aclarien què va impactar contra el Pentàgon.

La teoria de la conxorxa també va arribar a Catalunya , "Arbusht", una tragicomèdia sobre el poder i la mediocritat del president dels Estats Units, donava a entendre que Bush i la seva administració havien preparat els atemptats per tenir un pretext per controlar els països productors de petroli del Pròxim Orient.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut