Imatge del satèl·lit Kalpana-1 (Font: India Meteorological Department)
Imatge del satèl·lit Kalpana-1 (Font: India Meteorological Department)

La tempesta tropical "Mahasen", de camí cap a Bangla Desh

Alberto AlcántaraActualitzat
La tempesta tropical "Mahasen" continua l'avanç per la badia de Bengala, a una velocitat d'uns 15 km/h. Està previst que al llarg de les pròximes hores giri cap al nord-est i s'enfili cap a la costa de Bangla Desh.

Diumenge al matí ja portava vents sostinguts d'uns 100 km/h. Si els últims pronòstics es compleixen, podria tocar terra a la costa de Bangla Desh dijous. A mesura que avanci cap al cor de la badia es reforçarà. Algunes previsions, com la de risc de tempesta tropical (Tropical Storm Risk), indiquen que assolirà la categoria 1 a l'escala d'huracans de Saffir-Simpson, amb vents de prop de 130 km/h. Per contra, hi ha models meteorològics que en pronostiquen una intensitat menor, com ara els que fan servir al Departament Meteorològic de l'Índia (IMD). L'IMD preveu que la "Mahasen" no passarà de tempesta tropical.

Abans de tocar terra, la tempesta afectarà  les illes d'Andaman i Nicobar, pertanyents a l'Índia. L'IMD ha avisat de fortes precipitacions i aconsella als pescadors que no es facin a la mar.

La t
emporada d'huracans del nord de l'Índic no té una data de començament oficial, però aquests fenòmens solen produir-se entre l'abril i el desembre. El període entre maig i novembre és el de màxima activitat. La mitjana és de poc més de 5 tempestes tropicals i de menys d'un huracà de categoria 3 o superior per temporada.

L'inici d'aquesta temporada ha estat marcat per dues tempestes tropicals bessones: la "Mahasen" i la "Jamala". La segona no suposa cap amenaça per a territoris habitats i ha quedat degradada a depressió tropical aquesta matinada.
Anar al contingut