L'illa de Dominica després del pas de la tempesta tropical "Erika"
L'illa de Dominica després del pas de la tempesta tropical "Erika"
Haití

La tempesta tropical "Erika" deixa una trentena de morts i desenes de desapareguts a l'illa de Dominica

Les autoritats temen que la xifra final de morts sigui més gran, ja que els equips de rescat encara no han arribat a totes les zones afectades

RedaccióActualitzat

La tempesta tropical "Erika" ha passat per Haití després d'haver sacsejat amb força l'illa de Dominica, on ha provocat la mort de 35 persones i ha deixat desenes de desapareguts.

Entre els morts hi ha un mínim de tres famílies senceres de la població de Petite Savanne, que van quedar enterrades per un corriment de terra provocat per les intenses pluges, segons ha informat el portal de notícies local 'Thedominican.net'.

El govern d'Haití està "centrat en una missió de recerca i rescat". Les autoritats temen que la xifra final de morts sigui més gran, ja que encara no s'ha arribat a totes les zones afectades.

A la capital, Port-au-Prince, hi ha plogut amb intensitat, però, ara per ara, no se'n saben els possibles efectes. De moment, els refugis d'urgència ja han acollit prop de 50.000 persones.

La vulnerabilitat de la població fa que una senzilla tempesta tropical provoqui inundacions mortals en un país que encara viu les conseqüències del terratrèmol del 2010.

L'evolució de "l'Erika"

La tempesta "Erika" va acompanyada de vents violents i pluges fortes. L'ull de l'huracà es dirigeix ara cap a la República Dominicana, i s'ha decretat l'alerta a la capital, Santo Domingo.

Dilluns podria arribar a la costa de Florida, on les autoritats federals nord-americanes han decretat l'estat d'urgència.

Anar al contingut