Barcelona

La tempesta de dissabte va deixar xifres rècord a Barcelona, tant en termes de quantitat com d'intensitat

La tarda del passat dissabte la mare naturalesa va escopir una tempesta d'estiu per acomiadar un mes de juliol, meteorològicament, del tot atípic. La potent pertorbació es va concertar al centre del país, tant a l'interior com al litoral, on els pluviòmetres van registrar unes dades excepcionals. És el cas de la ciutat de Barcelona on, malgrat la curta durada de la tempesta, feia molts anys que no descarregava amb tanta intensitat.

Actualitzat
Només així s'explica que les dades de tot l'episodi de pluges a Barcelona deixés poc més de 30 litres per metre quadrat, una xifra menys sorprenent que les registrades en els moments que va ploure amb més ganes. Aquestes van ser, sobretot, dues estones que van marcar registres històrics: 102,8 l/m2, en 5 minuts, i 69,2 l/m2, en 20.

El punt en què més va ploure va ser a l'àmbit passeig de la Zona Franca, on van recollir-se 58,6 l/m2, amb xifres d'intensitat màxima –148,5 mm/h, la intensitat mitjana per hora- que, si es compara amb registres passats, de mitjana només es dona cada 68 anys. Altres barris que també es van omplir moltes galledes van ser l'Eixample, amb 45 l/m2, Sants, 44,4 l/m2 i la Vall d'Hebron amb 44,3 l/m2.

Per la seva banda, els dipòsits pluvials van omplir-se un 60% de mitjana. Destaquen el de Taulat, que va assolir un 122% de la capacitat i el de la plaça Fòrum, amb un 107%.

La tempesta va provocar nombroses afectacions tant en la mobilitat -per terra, mar i metro- com en el mobiliari urbà. Per tot plegat, els serveis de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que encara estan treballant per restablir la normalitat.

Les conseqüències de les pluges han obligat els Bombers de la Generalitat a realitzar gairebé 140 sortides.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut