Aplicació de geolocalització de l'iPhone
Les aplicacions de geolocalització de l'iPhone posen en alerta les autoritats xineses
Xina

La televisió xinesa acusa l'iPhone de posar en perill la seguretat nacional

La directora de l'Institut Xinès de Seguretat a Internet assegura que els dispositius de geolocalització dels iPhone representen una amenaça per a la seguretat nacional xinesa

RedaccióActualitzat

Un reportatge emès per la televisió pública xinesa CCTV torna a posar Apple, i concretament els telèfons iPhone, sota la sospita de les autoritats xineses. En aquesta ocasió, el reportatge planteja l'amenaça que per a la seguretat nacional pot suposar l'ús massiu d'aplicacions de geolocalització.

Segons la directora de l'Institut de Seguretat a Internet de la Xina, Ma Ding, simplement activant un paràmetre del telèfon d'Apple, es pot seguir la pista d'una persona. Per a Ding, l'aparell d'Apple permet recollir un munt de dades molt sensibles sobre cada usuari, els seus desplaçaments, els seus costums, què consumeix i amb qui es comunica.

24 milions d'iPhone5

Es calcula que el gegant xinès ja supera el bilió de connexions mòbils. Una part d'aquestes es fan amb aparells marca Apple. Les previsions de venda de l'últim model d'iPhone a la Xina són d'uns 24 milions d'aparells aquest any 2014.

Pels fanàtics de la seguretat, si se sumen tots els usuaris que Apple pot tenir en aquests moments a la Xina, el gegant nord-americà podria recollir un volum ingent d'informacions sobre les condicions de vida o l'economia del país i, fins i tot, aconseguir informacions que es consideren "secret d'Estat".

Aquest informe oblida, però, que no només Apple té al mercat telèfons intel·ligents amb geolocalitzadors. Altres empreses de telefonia mòbil, fins i tot les de capital xinès Huawey i ZTE, disposen d'aparells molt similars a l'iPhone i que tenen les mateixes aplicacions.

La Xina, un maldecap per a Apple

No és aquesta la primera vegada que les autoritats i els consumidors xinesos qüestionen Apple. El director general d'Apple es va veure obligat fa pocs mesos a enviar una carta de disculpa sobre el servei postvenda de l'iPhone. El zel amb què el govern xinès controla les empreses de telecomunicacions occidentals ha fet que els directius de l'empresa de la poma s'esforcin a no "ofendre" el gegant oriental. Són molts milions de consumidors potencials en la que és la segona economia mundial i en un país en constant creixement, una poma massa temptadora per deixar-la escapar.

 

Anar al contingut