Madrid

La taxa d'inflació es modera al maig i baixa tres dècimes fins al 3,5%

Baixa la inflació. Segons l'indicador avançat de l'IPC, els preus han pujat un 3,5% a Espanya en un any. Però aquesta taxa d'inflació està tres dècimes per sota de la d'abril, segons les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que apunta que el descens es deu a la baixada del preu dels carburants i dels viatges organitzats. D'aquesta manera, la inflació trenca la tendència alcista que va iniciar a l'agost de l'any passat.

Actualitzat
La taxa d'inflació es va moderar al maig i es va situar en el 3,5%, després que va baixar tres dècimes respecte a l'abril. La dada trenca la via alcista iniciada a l'agost del 2010, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC) publicat avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En aquest resultat, segons l'INE, els factors que més van influir van ser la caiguda dels preus dels carburants i lubricants i del viatge organitzat.

A més, l'INE ha publicat també l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat (IPCA), que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro, i segons el qual la inflació interanual va quedar al maig en el 3,4%, una dècima menys respecte al mes anterior.
Anar al contingut