"Cap de pagès català" és una de les peces de Joan Miró que s'exhibiran a la mostra. (Foto: EFE)
"Cap de pagès català" és una de les peces de Joan Miró que s'exhibiran a la mostra. (Foto: EFE)
Londres

La Tate anuncia la primera retrospectiva de Miró a Londres en 50 anys

La Tate Modern presentarà la primavera que ve la primera retrospectiva de Joan Miró en 50 anys a Londres. La mostra portarà per títol "The Ladder of Escape" (L'escala de l'evasió) i aplegarà 150 olis, treballs sobre paper i escultures de l'artista català, procedents de museus i col·leccions privades de tot el món. L'exposició de la Tate també es podrà veure a la Fundació Joan Miró de Barcelona i a la National Gallery of Art de Washington.

Actualitzat
La Tate Modern destaca que Joan Miró va ser un dels artistes del segle XX més icònics i que també va tenir una faceta compromesa, pels moments històrics que li va tocar viure, en particular la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Entre les peces que s'exhibiran a la mostra n'hi ha d'associades al paisatge i tradicions catalanes, com "La Masia" o "Cap de pagès català".

La Guerra Civil es plasma en obres com "Aidez l'Espagne" (Ajudeu Espanya) o "Le Faucheur" (El segador), mentre que el franquisme i l'ambient de protesta contra la dictadura són l'eix del tríptic "L'esperança del condemnat a mort".

Miró, nascut a Barcelona el 1893, es va exiliar a França durant la Guerra Civil però quan els nazis van enviar el país se'n va anar a Mallorca, on va viure fins que va morir, el dia de Nadal de 1983.



Anar al contingut