Tarragona

La tarragonina Patrícia Torres, nota més alta de la selectivitat d'aquest any, amb un 9,8

Ha obtingut un 9,8 sobre 10, i això la converteix en una estudiant d'excel·lència

RedaccióActualitzat

Ja se sap el nom de l'estudiant catalana que ha tret una nota més alta en la prova de selectivitat. Es tracta de la Patrícia Torres, de l'Institut Pons d'Icart de Tarragona. Ha obtingut un 9,8 sobre 10, i això la converteix en una estudiant d'excel·lència. És una alumna que va avançada un curs i, per tant, té un any menys que els seus companys.

Patrícia Torres ha dit a "Els matins" de TV3 que ja va sortir molt satisfeta de la prova. Sobre quin sistema fa servir per treure aquestes grans notes, ha explicat que procura no deixar per demà el que pot fer avui: "Jo porto les coses al dia. Si em donen deures per la setmana que ve, prefereixo fer aquests deures avui. Si després tinc un examen, així tinc temps suficient per poder estudiar". A més, és una judoka d'elit i ha de compaginar les dues disciplines: "Jo no ho veig un problema. De fet m'ajuda a concentrar-me i també em demostra que cal sacrificar-se per poder fer les coses bé. A mi m'ajuda més que no pas em perjudica."

La Patrícia ja creia que podia treure una bona nota: "La millor potser no, però sí que esperava estar entre els millors". A banda d'ella, dos alumnes més d'aquest centre han superat el 9 a les proves de qualificació per anar a la universitat. "No sé com és en un altre institut, però aquí si necessites una ajuda, tens el suport dels professors. Si tu t'esforces i mostres interès, sempre estan amb tu quan ho necessites".

A l'estudiant que va tenir la millor nota de selectivitat, li sorprèn que hi hagués queixes sobre la prova de biologia: "Jo no vaig tenir cap problema. Vaig pensar que què havia passat perquè ara diguin alguns que s'hauria de repetir... La física també em va anar bé tot i que vaig sortir una mica més preocupada. Matemàtiques i química també em van anar molt bé."

La Patrícia vol estudiar ara un doble grau de bioquímica i biotecnologia alhora i després té la intenció de fer un màster als Estats Units.

La prova de selectivitat d'aquest any l'han superada el 97% dels que s'hi han presentat, una xifra molt similar a l'any passat. La nota mitjana ha estat un 6,6.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut