Barcelona

La tanorèxia, l'obsessió per prendre el sol

Anar a la platja o a la piscina i prendre el sol és una activitat habitual a l'estiu. A tothom, qui més qui menys, li agrada agafar una mica de color. Hi ha persones, però, que tenen una veritable obsessió per estar morenes i no només a l'estiu, sinó tot l'any. És el que es coneix com a tanorèxia, un trastorn que afecta especialment les dones i que acostuma a anar acompanyat d'altres desordres relacionats amb la imatge com l'anorèxia i la bulímia.

Actualitzat
La tanorèxia està catalogada com un trastorn dismòrfic corporal, és a dir, una preocupació exagerada per un defecte imaginari en l'aparença física. A més de ser un problema psicològic, la tanorèxia pot generar seriosos problemes a la pell.

Prendre el sol en excés comporta "riscos d'envelliment cutani com són les arrugues o un envelliment precoç de la pell, però hi ha altres alteracions com pot ser el càncer de pell", explica el director de l'Institut Dermatologia Dexeus, Josep González-Castro.

La tanorèxia és una tendència més habitual en les noies. Anar a la platja es converteix en un acte no per divertir-se o relaxar-se sinó, únicament, per posar-se moreno. Un dels símptomes per poder detectar aquest trastorn és sentir ansietat, ràbia, mal humor o un cert síndrome d'abstinència si no es pren el sol. A més, moltes vegades, la tanorèxia apareix conjuntament amb d'altres patologies relacionades amb la imatge física, com l'anorèxia i la bulímia.
Anar al contingut