Pròxim Orient

La tancada de palestins en una mesquita de Gaza acaba amb la mort de dues dones que haurien actuat d'escuts humans

Continua l'ofensiva terrestre i aèria de l'exèrcit israelià contra la franja de Gaza, que ja ha provocat en tres dies d'operacions 34 morts, segons fonts hebrees, i 25, segons palestines. Les últimes víctimes en un intercanvi de trets entre soldats de l'exèrcit i activistes palestins armats en una mesquita de Beit Hanoun. Es tracta de dues dones que haurien fet d'escuts humans perquè el centenar de dones que estaven atrinxerades a l'interior de la mesquita poguessin fugir.

Actualitzat

Fonts de l'exèrcit israelià han assegurat que els seus soldats han disparat contra militars armats que participaven en la protesta de les dones en aquesta mesquita del nord de la franja de Gaza. Segons sembla, n'hi havia un centenar d'atrinxerades. La majoria, però, han aconseguit fugir quan les víctimes han sortit de la mesquita i han acaparat l'atenció de l'exèrcit hebreu.

Algunes fonts han assegurat també que excavadores militars han esfondrat un mur de la mesquita i han fet caure el sostre d'una de les habitacions, que hauria caigut sobre els militants i n'hauria matat algun.

D'altra banda, l'ofensiva aèria de l'exèrcit israelià contra la franja de Gaza continua. Avions hebreus haurien disparat dos míssils que haurien provocat la mort de quatre palestins. El primer míssil ha deixat tres ferits i un mort. Mitja hora més tard, un segon míssil ha matat tres palestins a la mateixa zona.

En tres dies d'operació a Beit Hanoun, l'exèrcit israelià hauria matat 34 palestins, segons ha donat a conèixer l'edició electrònica del diari israelià "Yediot Aharonot". Aquesta xifra contrasta amb el balanç de víctimes que han ofert fonts mèdiques palestines, que asseguren que han mort 25 palestins.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut