Reunió entre el Vicari General del Bisbat d'Urgell, Josep Maria Mauri, l'alcalde d'Isona, Constante Aranda i els veïns de Conques (AC…
Reunió entre el Vicari General del Bisbat d'Urgell, Josep Maria Mauri, l'alcalde d'Isona, Constante Aranda i els veïns de Conques (ACN)
Conques

La talla romànica de la Verge de les Espluques de Conques tornarà a l'església 38 anys després

ACN Conques.-La Verge de les Esplugues de Conques, al Pallars Jussà, tornarà ben aviat a l'església del poble d'on va marxar fa 38 anys. Els veïns de Conques la van treure de l'església i la van amagar a les seves cases per protegir-la de possibles robatoris o espolis. Bisbat d'Urgell, Ajuntament d'Isona i Conca Dellà i veïns, en una reunió mantinguda aquest divendres, han acordat reubicar-la a una capella de l'església condicionada amb les mesures de seguretat necessàries. Aquesta verge es tracta d'una talla romànica (S. XII) de fusta policromada al tremp d'ou i aplicacions de plata colrada en algunes decoracions ornamentals. Els veïns han dit que el lloc idoni per la verge és l'església però fins ara no disposava de les mesures de seguretat oportunes.

Actualitzat
Anar al contingut