El cometa 67P ha passat aquesta matinada a 186 milions de quilòmetres del Sol (@ESA_Rosetta)
El cometa 67P ha passat aquesta matinada a 186 milions de quilòmetres del Sol (@ESA_Rosetta)
París

La sonda "Rosetta" arriba a la màxima aproximació al Sol

El cometa 67P ha passat aquesta matinada a 186 milions de quilòmetres del Sol a una velocitat de 30 quilòmetres per segon

RedaccióActualitzat

Nova fita històrica de la missió "Rosetta". La sonda espacial ha viscut aquesta matinada de divendres un moment àlgid: ha passat pel punt més proper al Sol. La sonda fa un any que és a l'òrbita del cometa 67P per estudiar per primera vegada a la història com es comporten aquests cossos en el seu viatge al voltant del Sol.

El cometa ha passat aquesta matinada a 186 milions de quilòmetres del Sol a una velocitat de 30 quilòmetres per segon. La sonda s'ha situat a 265 milions de quilòmetres de la Terra, entre les òrbites de Mart i la Terra, segons càlculs de l'Agència Espacial Europea (ESA).


"Rosetta" fa un any que orbita al voltant del cometa 67P i ha pogut estudiar tots els seus canvis durant l'aproximació al Sol, un dels cicles més importants de la vida d'aquests cossos. 

La fita històrica, que ha rebut el nom de "Perihelion", volia aprofitar per estudiar com l'augment de calor evapora el gel i el diòxid de carboni que envolten el cometa, fins i tot potser algun fragment. La missió esperava analitzar molècules mai vistes fins ara.

10 anys en missió d'exploració

La missió "Rosetta" és una de les més exitoses de l'Agència Espacial EuropeaLa missió d'aquesta sonda va començar fa 10 anys amb l'objectiu d'estudiar per primera vegada de prop un cometa. 

El punt àlgid va ser quan el robot Philae, que viatjava dins de la sonda, va protagonitzar el primer aterratge de la història en un cometa. Aquests cossos espacials són els més antics del sistema solar i poden aportar molta informació sobre l'aparició de la vida a la Terra.

Anar al contingut