La sonda Juno fa història i entra a l'òrbita de Júpiter després d'un viatge de 5 anys impulsada per energia solar

Les dades que s'obtinguin podrien aportar molta informació sobre els orígens del sistema solar

RedaccióActualitzat

La sonda espacial Juno enviada per la NASA ha arribat aquest dilluns al seu destí, a l'òrbita de Júpiter, després de cinc anys de viatge. D'aquesta manera, es converteix en la nau que més a prop ha estat del planeta més gran i amb més radiació del sistema solar. El seu objectiu és facilitar la màxima informació sobre Júpiter i desxifrar els misteris que envolten Júpiter.

La sonda ha recorregut una trajectòria de 2.800 milions de quilòmetres. "Aquesta és la gesta més difícil que ha aconseguit mai la NASA", ha afirmat Scott Bolton, el principal investigador de la missió, quan s'ha confirmat l'èxit de la maniobra d'entrada en òrbita. La nau, no tripulada i de la mida d'una pista de bàsquet, ja fa història el gener quan es va convertir en la sonda impulsada per energia solar que ha arribat més lluny a l'espai, a una distància de 793 milions de quilòmetres del sol.

Durant els pròxims 20 mesos, la sonda preveu fer 37 voltes a l'òrbita de Júpiter. Analitzarà la composició gasosa del planeta, el seu camp gravitatori i magnètic, la seva superfície i com funciona la seva atmosfera, entre d'altres, per resoldre algunes incògnites com les potents tempestes que s'originen en aquest planeta. Els científics també estan interessats a descobrir més sobre l'origen de la Terra i el nostre sistema, així com la quantitat d'aigua que conté Júpiter, factor clau per determinar com es va formar el sistema solar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut