Cap Canaveral

La sonda espacial Juno ja vola cap a Júpiter

Una missió per resoldre els misteris de Júpiter. La NASA ha llançat aquest divendres poc abans de dos quarts de set de la tarda la sonda espacial Juno després de sis anys de feina. L'objectiu és estudiar Júpiter i els orígens de la vida al sistema solar. Juno ha començat un viatge de cinc anys des de cap Canaveral, a Florida, fins a Júpiter, el planeta més gran del sistema solar.

Actualitzat
La NASA ha fet el llançament des de cap Canaveral poc abans de dos quarts de set de la tarda d'aquest divendres i amb uns minuts de retard després que s'ha detectat una fuita d'heli en el coet.

Està previst que la sonda arribi a l'òrbita de Júpiter el juliol de 2016, després de recórrer 2.800 milions de quilòmetres.

Segons la responsable de la missió, Adriana Ocampo, un dels objectius és saber per què al planeta més gran del nostre sistema -"a priori" amb les mateixes condicions que a la Terra- no es va desenvolupar la vida. Amb les 33 voltes programades a la seva òrbita, també es vol descobrir si Júpiter té una part sòlida i si el seu canvi climàtic ens afecta.

Actualment la Terra i Júpiter tenen poques semblances. El gegant gasós és 318 vegades més gran de la Terra i està molt més lluny del sol que no pas el nostre planeta. Tot i això, les condicions de Júpiter poden explicar els primers passos del sistema solar. A més, s'assembla a la Terra en origen i la missió Juno pot explicar per què el planeta verd ha donat lloc a la singularitat de la vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut