La síndrome del túnel carpià és un compressió del nervi a l'altura del canell
La síndrome del túnel carpià és un compressió del nervi a l'altura del canell
Bilbao

La síndrome del túnel carpià, reconeguda per primer cop com a malaltia laboral

RedaccióActualitzat

La síndrome del túnel carpià ha estat reconeguda per primera vegada com a malaltia laboral. La Seguretat Social l'ha inclòs dins d'aquesta categoria arran de dos casos detectats a Euskadi, en una treballadora d'un centre comercial i una cuinera, segons ha informat Comissions Obreres del País Basc.

La primera treballadora havia de fer tasques com empaquetar i guardar mobles, moure objectes de pes i netejar l'exposició de la botiga.

La síndrome del túnel carpià consisteix en una compressió del nervi medià, que dona sensibilitat a la meitat de la mà on hi ha el dit polze. Aquesta compressió del nervi a l'altura del canell pot ser dolorosa i provocar pèrdua de sensibilitat i força.

Pere Torné, president de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, explica que està relacionada amb determinats tipus de feina:

"És per moviments repetitius, sovint relacionats amb la feina. Hi ha algunes professions que són especialment sensibles a tenir aquest problema. Per exemple, personal de neteja o persones que treballen en l'ofici de cuiner."

Ara, les mútues implicades en el cas de les dues treballadores, FREMAP i MC-MUTUAL, s'hauran de fer càrrec de les prestacions que es deriven de la malaltia.

Paral·lelament, el sindicat CCOO també ha exigit que les mútues reconeguin el túnel carpià com a malaltia laboral i les acusa d'intentar-ne amagar l'origen professional.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut