Barcelona

La síndrome d'afartament afecta més del 10% dels que tenen sobrepès

La síndrome d'afartament és un trastorn alimentari més habitual però menys conegut que l'anorèxia i la bulímia. La tenen entre el 10% i el 20% de les persones amb sobrepès i la majoria no ho saben. El que caracteritza aquest trastorn és la ingesta compulsiva d'aliments, moltes vegades per calmar l'ansietat que provoquen algunes situacions emocionals, laborals o altres problemes.

Actualitzat
Els que tenen la síndrome d'afartament tenen seriosos problemes per controlar els aliments que ingereixen. Hi ha teràpies per ajudar-los a posar una mica de seny i racionalitat a l'hora de menjar però moltes d'aquestes persones no hi accedeixen perquè la majoria no saben que tenen aquest trastorn alimentari.

Aquests dies de Nadal, amb àpats pantagruèlics, són una temptació per a les persones amb aquest trastorn però també hi ha fórmules per intentar controlar-se. En alguns centres de teràpia els les ensenyen i, amb aquestes ajudes, alguns aconsegueixen superar la síndrome.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut