Querella contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya
Querella contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya

El govern demana a la sindicatura que passi el relleu a organismes internacionals

RedaccióActualitzat

Els membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya renuncien al càrrec i cediran la tasca de supervisió del referèndum a ens públics i acadèmics que s'anunciaran pròximament. El govern ha agraït als membres de la sindicatura que hagin finalitzat la seva tasca i els ha demanat que donin el relleu a ens públics, acadèmics i de l'àmbit internacional.

El govern diu que continua assumint totes les funcions com a administració electoral, que seran supervisades per dues missions internacionals d'observació electoral i observadors acreditats a títol individual.

Fonts de la sindicatura han assegurat a TV3 que és molta la feina que han pogut fer durant el seu mandat malgrat les traves que han tingut i que la imposició de multes ha activat el pla alternatiu, amb la intenció de no pagar ni un euro de multa a l'estat espanyol.

El govern recorda que tots els processos i mitjans del referèndum ja han estat degudament supervisats i validats per la sindicatura, que també elevarà a instàncies internacionals la persecució judicial i la manca de garanties processals dels seus membres.

Avisat per una multa pel Constitucional

La Generalitat també ha denunciat l'"ofensiva autoritària de l'estat espanyol" contra un ens electoral escollit pel Parlament i integrat per professionals i acadèmics de reconegut prestigi.

El Tribunal Constitucional va anunciar una multa contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral i les sindicatures de demarcació. La fiscalia també els persegueix penalment per la seva participació en l'1-O.
 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut