El matí de Catalunya Ràdio

La Sindicatura de Comptes ja va advertir el 2002 al govern d'irregularitats al Palau de la Música

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Joan Colom, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquest organisme que controla els diners públics va enviar fa set anys un informe al govern de l'època en què alertava d'irregularitats al Palau de la Música.

Actualitzat
Noves revelacions sobre el ja anomenat "cas Millet". En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Joan Colom, ha afirmat que aquest organisme que controla el diner públic ja va avisar el 2002 al govern d'irregularitats econòmiques al Palau de la Música.

Això vol dir que aquest informe, on ja es recollien nombrosos punts no aclarits, el tenien damunt la taula el conseller d'Economia Francesc Homs i Ferret, el conseller de Cultura Jordi Vilajoana i l'Ajuntament de Barcelona quan Joan Clos n'era alcalde.

Vilajoana diu que no en feien un seguiment

L'exconseller de Cultura Jordi Vilajoana ha assegurat  que el departament atorgava subvencions per a les activitats musicals i que el control dels diners el portava directament l'auditor i la mateixa Fundació del Palau. Vilajoana ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no en feien un seguiment estricte, perquè els resultats econòmics del Palau eren molt positius.

Els informes de la Sindicatura es passen per alt


El síndic major de comptes ha admès que abans d'aquest informe, redactat el 2002 sobre els exercicis del 2000-2001, mai cap estament públic s'havia posat a controlar els comptes del Palau. Joan Colom també s'ha queixat que massa sovint els informes que fa la Sindicatura de Comptes es passen per alt, i per això les administracions no actuen.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut