Concert James Blunt.

La SGAE, multada amb 3,1 milions d'euros per imposar condicions abusives als promotors musicals

La CNMC sanciona la SGAE amb una multa de 3,1milions d'euros per imposar condicions abusives als promotors musicals

RedaccióActualitzat

La Comissió Nacional dels Mercat i la Competència (CNMC) ha sancionat amb una multa de 3,1 milions d'euros la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) per abusar de seu monopoli i imposar determinades condicions abusives als promotors musicals.

La resolució se centra en la tarifa del 10% en concepte de drets d'autor que la societat cobra sobre taquilla als concerts.

La SGAE ha anunciat que hi recorrerà en contra davant l'Audiència Nacional perquè considera inconstitucional i sense justificació jurídica aquesta resolució.

Un 3% al Regne Unit

La CNMC dóna la raó a l'Associació de Promotors Musicals i vol que la taxa s'iguali a la d'altres països europeus, com la Gran Bretanya, on és del 3%.

La sanció de la CNMC no s'ha aprovat per unanimitat. Hi ha dos consellers que hi han votat en contra. perquè consideren que no hi ha conductes prohibides. A més, discrepen del mètode utilitzat per establir la sanció.

Denúncia l'any 2005

Aquest expedient sancionador va iniciar-se després de la denúncia que l'Associació de Promotors Musicals (APM) va presentar l'any 2005 contra la SGAE.

Anar al contingut