Pla general de l'exterior de la seu d'ERC a les Borges Blanques amb pintades favorables al projecte de Tracjusa. Imatge del 27 d'abri…
Pla general de l'exterior de la seu d'ERC a les Borges Blanques amb pintades favorables al projecte de Tracjusa. Imatge del 27 d'abril del 2017. (Horitzontal)

La seu d'ERC de les Borges Blanques apareix amb diverses pintades de suport a la reobertura de Tracjusa

Actualitzat

ACN Les Borges Blanques.-La seu d'Esquerra Republicana de Catalunya de les Borges Blanques, situada al carrer Via Aurèlia, ha aparegut aquest dijous amb diverses pintades als vidres de la porta d'accés i de la façana exterior on s'hi pot llegir 'Tracjusa, Sí'. A través de les xarxes socials, la secció local d'ERC de la capital de les Garrigues ha responsabilitzat directament de l'acció al president de l'associació Gestió Agroramadera de Ponent (GAP) -entitat que agrupa uns 160 ramaders de la comarca i que està tramitant la reobertura de de la planta de purins de Tracjusa- i regidor del PDeCAT a Puiggròs (Garrigues), Eduard Cau, instant-lo a "deixar d'assenyalar i coaccionar ERC". "Continuarem defensant la salut de les persones i la qualitat del medi ambient, per sobre de quatre pintades ridícules i de retòriques buides", han escrit els republicans. Aquesta setmana, Cau va acusar ERC de fer un "ús partidista" de la seva oposició al projecte de la nova Tracjusa i va reclamar el suport d'Agricultura.

ERC sosté el seu rebuig al fet que les instal·lacions de Tracjusa puguin tornar a funcionar utilitzant per a l'assecatge dels purins la gasificació de combustibles derivats de residus (CDR), en lloc de fer-ho mitjançant la cogeneració amb gas natural com havien funcionat fins al 2014, quan la planta es va veure obligada a tancar per la retallada estatal de les primes a les renovables. Els republicans entenen que el nou sistema podria comportar l'emissió de compostos i partícules que podrien ser nocius per a la salut humana. Cal recordar que al febrer el secretari general d'Ipcena, Joan Vàzquez, va denunciar el trencament de vidres a dues portes d'accés a la casa que té al municipi de Juneda i també va vincular els fets amb l'oposició que tant ell mateix com Ipcena porten a terme contra la nova Tracjusa. Per la seva banda, l'associació GAP, que promou la reobertura de la planta de Tracjusa, ha convocat per a les properes setmanes una tractorada fins a Lleida per denunciar l'oposició d'ERC i del Departament d'Agricultura al projecte, que preveu tornar a posar en marxa les instal·lacions fent servir CDR per a l'assecatge de purins. Els promotors defensen que aquesta és "l'única solució viable" des d'un punt de vista tècnic, ambiental i econòmic per reobrir la planta i donar sortida així l'important excedent de purins que es genera a les Garrigues i comarques de l'entorn.

Anar al contingut