Barcelona

La Setmana del Llibre obrirà les portes amb la participació de 100 editorials i prop de 300 activitats

Creix un 21% en expositors i suma 50 activitats més

RedaccióActualitzat

A l'avinguda de la Catedral, de Barcelona, s'enllesteixen els últims preparatius per a la "Setmana del Llibre en Català" que arrenca aquest divendres. Fins al 13 de setembre, s'hi podran trobar més llibres, més novetats i més activitats que mai. L'esdeveniment suma un 21% en expositors i suma 50 activitats més.

Editors i llibreters esperen que augmentin els visitants i la facturació respecte a l'any passat, en un moment en què s'ha frenat la caiguda de vendes de llibres en català. El descens arriba al 30% en els últims anys. Després de quatre anys de caiguda, el mercat del llibre en català va repuntar l'any passat gairebé en un 3 %. La facturació va ser de 223 milions d'euros, davant els 216 milions del 2013.

Són dades que ha fet públiques l'Associació d'Editors en Llengua catalana, que indiquen que l'increment es deu sobretot gràcies al llibre de text, que ha pujat un 8%. En la resta de categories, com la literatura i la no-ficció, el mercat encara ha baixat, en concret un 1%. El president de l'associació, Albert Pèlach, indica que el 2015 podria començar la remuntada del sector ja que han vist com "parava la caiguda".

Una altra de les dades que ha destacat és el 33% que representa la literatura catalana en el total de les vendes de Catalunya, mentre que la venda en llibreries continua sent el canal predominant; en aquest sentit Pèlach ha criticat "les descàrregues il·legals en format digital, un costum que creix en usuaris, però no en vendes".

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut