Catalunya matí

La setmana a la vista

El diumenge tanquem setmana, però ho fem amb els ulls posats a l'horitzó de l'actualitat que ens espera. Amb l'informatiu "Catalunya matí" de Catalunya Ràdio, repassem els noms que estan cridats a ser protagonistes i les cites que marcaran l'agenda informativa amb "La setmana a la vista".

Actualitzat
Serà notícia: Manifestació del 10-J

Serà notícia la manifestació dissabte que ve a Barcelona contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. La convoca Òmnium i hi donen suport 250 entitats i els partits que avalen l'Estatut. El lema serà "Som una nació. Nosaltres decidim".

I dilluns entra en vigor la reforma de la llei de l'avortament. Serà lliure fins a la setmana 14. Les menors de 16 i 17 anys hauran d'informar a un dels seus pares o tutors, excepte si això els causa un conflicte greu. El mateix dia es comença a dispensar la píndola avortiva en centres d'atenció primària. Fins ara es donava als hospitals.

Els protagonistes: Fèlix Millet i Jordi Montull

Ja fora de la presó, l'expresident del Palau de la Música i la seva mà dreta compareixen dimarts a la comissió del Parlament que investiga si hi va haver finançament irregular de Convergència a través de la institució. El conseller Antoni Castells declararà el dia 13.

Jean-Pierre Bemba. L'exassessor de guerra del Congo serà jutjat a partir de demà pel Tribunal Penal Internacional de la Haia. Se l'acusa d'una campanya de violacions i tortures el 2002 i 2003.

Sobre el mapa: Estrasburg

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, compareix dimarts davant el ple del Parlament Europeu per fer balanç de la presidència espanyola de la Unió. L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha proposat que s'usi de forma excepcional el català.

La xifra

Les previsions d'ocupació de l'OCDE. Se sabran dimecres.

La vista enrere: Cinc anys de l'atemptat islamista a Londres

Van esclatar quatre artefactes al metro i a l'autobús i van morir 56 persones, quatre d'elles terroristes suïcides. Hi va haver centenars de ferits. L'aniversari serà dimecres.

I 80 anys de la mort de Conan Doyle. L'aniversari de la defunció del creador de Sherlock Holmes serà dimecres.

Una imatge: L'exploració de la Lluna, en 3D

En un videojoc, que la NASA penjarà a internet dimarts, amb una finalitat educativa.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut