Barcelona

La sequera i l'alt risc d'incendis fan que s'avancin un mes les restriccions de fer foc al bosc

Malgrat la neu dels últims dies l'hivern és sec. La falta de pluges i la baixa humitat fan que augmenti el risc d'incendis. Des de començaments d'any ja hi ha hagut més de vuitanta incendis forestals a Catalunya. Per això, el Departament d'Agricultura de la Generalitat ha avançat un mes les restriccions de fer foc al bosc per l'alt risc d'incendi que hi ha.

RedaccióActualitzat
Cada 15 dies i durant tot l'any, els agents rurals analitzen plantes d'arreu de Catalunya per saber el grau d'humitat. Aquest resultat, i altres dades, com la temperatura i la humitat del sòl, serveixen per elaborar el mapa de perill d'incendi forestal, on es marquen els punts amb més risc.

A Catalunya, els incendis acostumen a començar a la primavera. Aquest any s'han avançat. Per això, el Departament d'Agricultura ha decidit activar ja la prohibició de fer foc en zones forestals. Una prohibició que -habitualment- va del 15 de març a l 15 d'octubre."

Segons la prohibició no es pot fer foc -de cap tipus- en terrenys forestals ni a un radi de 500 metres, sense prèvia autorització.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut