A l'Ajuntament de Dublín s'exhibirà durant un mes la senyera com a mostra de solidaritat
A l'Ajuntament de Dublín s'exhibirà durant un mes la senyera com a mostra de solidaritat
Dublín

La senyera onejarà durant un mes a l'Ajuntament de Dublín

El consistori de la capital irlandesa -agermanada amb Barcelona- ho ha aprovat com a mostra de "solidaritat per condemnar la repressió i la violència del govern espanyol" durant el referèndum de l'1 d'octubre

Actualitzat

L'Ajuntament de Dublín hissarà durant un mes la bandera catalana. Ho farà en "solidaritat" amb la ciutat de Barcelona, agermanada amb la capital irlandesa, per "condemnar la repressió i la violència del govern espanyol" durant el referèndum de l'1 d'octubre. Així ho recull una moció aprovada aquest dimecres al consistori irlandès després d'una iniciativa del partit de l'esquerra alternativa, People Before Profit.

La iniciativa ha estat aprovada amb 21 vots a favor i 18 en contra. Ha rebut el suport, entre d'altres, de l'alcalde de Dublín, del Sinn Féin, que ha reconegut el dret a l'autodeterminació i la declaració unilateral d'independència de Catalunya. En canvi, els dos principals partits irlandesos, el democristià Fine Gael, que ara lidera el govern, i el centrista Fianna Fáil, han votat en contra d'aquesta iniciativa, perquè consideren que és una interferència en la política interna d'un altre país.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut