Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la Universitat Catalana d'Estiu
Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la Universitat Catalana d'Estiu
Prada

La sentència de l'Estatut i les eleccions centren l'atenció de la Universitat Catalana d'Estiu

La 42a edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada, al Conflent, a la Catalunya Nord ha obert portes aquest dilluns. La trobada d'enguany té una càrrega política notable, arran de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut i les eleccions al Parlament. A més, es commemora el centenari dels naixements de l'historiador Jaume Vicenç Vives i el poeta Màrius Torres. L'organització reconeix dificultats econòmiques per mantenir la trobada, però en defensa la continuïtat amb fermesa.

Actualitzat
Prada, a la Catalunya Nord, acull la 42a edició de la Universitat Catalana d'Estiu. Tot i que els actes oficials comencen avui, les gairebé 2.000 persones inscrites (provinents de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears) s'hi han anat instal·lant aquest dilluns. Avui comencen les primeres conferencies i la lliçó inaugural, que va a càrrec de l'escriptor valencià Joan Francesc Mira, i que serà a les 12 del migdia.

La trobada d'enguany té una càrrega política notable. L'escenari postsentència de l'Estatut i les eleccions al Parlament seran dos temes que previsiblement marcaran la cita, que comptarà amb la presència de líders de tots els partits.

D'altra banda, l'organització reconeix dificultats econòmiques per mantenir la trobada anual: aquest any ha hagut de ser escurçada un dia.

En aquesta nova edició, el president de l'equip rector, Jordi Sales, ha dit que la universitat pretén tornar a captar el públic més jove i que també s'hi tractaran temes, com el sincrotró Alba i la llei del cinema.
Anar al contingut