Eurocopa

La selecció espanyola debuta amb una treballada victòria sobre Rússia (1-0)

La selecció espanyola ha debutat en l'Eurocopa amb una treballada victòria sobre Rússia per la mínima. El conjunt d'Iñaki Sáez no ha fet un bon partit i ha tingut molts problemes per contrarestar la sòlida defensa russa, sobretot durant la primera meitat, on Casillas ha estat el gran protagonista. En el minut 59, l'entrada de Valerón ha estat decisiva, ja que, en la primera pilota que ha tocat, el jugador canari ha fet l'únic gol del partit. El pròxim rival d'Espanya serà Grècia, que ha donat la primera sorpresa del campionat derrotant la selecció amfitriona per 1 a 2.

Ben aviat, la selecció espanyola s'ha desinflat davant de Rússia, i en tota la primera part només ha tingut dues oportunitats clares de gol. En el primer minut, Raúl ha xutat massa creuat i, en el 35, Morientes, i, després, Etxeberria, que no ha aprofitat el refús del meta rus per fer l'1 a 0. Rússia, que gairebé no havia fet res en tota la primera part, ha reaccionat i ha començat a crear perill sobre la porteria espanyola. Només un minut després, Alenitxev ha fet una gran jugada personal que Casillas ha pogut avortar. El porter espanyol també ha estat decisiu quan dos minuts després ha enviat a córner el xut de Xaronov. Casillas encara ha fet una altra intervenció de mèrit abans del descans, en aturar un xut des de la frontal d'Aldonin. En l'inici de la segona meitat, Espanya ha continuat jugant amb molta ansietat fins que Iñaki Sáez ha fet un doble canvi que ha resultat decisiu. En el minut 59, Morientes ha deixat el lloc a Valerón, i el canari, només ha necessitat 35 segons per donar la primera alegria als aficionats espanyols que s'han desplaçat en massa fins a l'estadi de l'Algarve. El jugador del Dépor ha marcat l'únic gol del partit amb una mitja volta a l'interior de l'àrea. El jugador del Dépor ha tornat a obrir el debat sobre la seva reclamada titularitat en l'onze espanyol. En el tram final, Espanya ha pogut sentenciar al contraatac aprofitant la velocitat de Fernando Torres, que ha substituït un desencertat Raúl, però Ovtxinikov ha evitat la sentència definitiva. Malgrat el patiment i el mal joc, la selecció espanyola ha complert l'objectiu de començar amb una victòria en l'Eurocopa. El pròxim rival del combinat espanyol serà Grècia, amb la qual ja es va enfrontar durant la fase de classificació i que ha protagonitzat la primera sopresa del campionat derrotant l'amfitriona, Portugal.