Bàsquet

La selecció espanyola afronta el Mundial amb quatre NBA i una fase de preparació impecable

Al Japó falten poc més de 24 hores perquè comenci l'altre Mundial d'aquest estiu, el de bàsquet, aquest dissabte. Sèrbia i Montenegro defensa el títol aconseguit fa quatre anys, a l'inici d'un cicle marcat per la debilitat dels Estats Units. Els nord-americans volen recuperar l'orgull, però tenen moltes amenaces. Un dels aspirants clars al tron és l'equip espanyol, amb quatre jugadors NBA, Gasol, Calderón, Garbajosa i Sergio Rodríguez, i una fase impecable de preparació amb nou victòries en nou partits.

Actualitzat

Impecable fase de preparació. Nou victòries en nou partits, entre aquestes les aconseguides contra la campiona del món, Sèrbia i Montenegro, i la campiona olímpica, l'Argentina. La selecció espanyola afronta el Mundial del Japó amb més expectatives que mai. L'equip, amb 4 jugadors NBA -Gasol, Calderón, Garbajosa i Sergio Rodríguez- és probablement el més competitiu de tots els temps. A més, té un atac demolidor, amb 90 punts de mitjana per partit.

No és estrany, doncs, que Espanya aparegui segona en les apostes per internet. Només la superen els Estats Units, la gran favorita. I és que després de la desfeta en el Mundial -on va acabar sisè-, l'equip nord-americà ha apostat fort per les estrelles de l'NBA encapçalades per LeBron James i Dwayne Wade. No hi són per lesió els Bryant, Pierce i companyia, però el grup és molt ambiciós i consideraria un fracàs tornar del Japó sense la medalla d'or.

L'altra gran aspirant al títol és l'Argentina, campiona olímpica i subcampiona del món. Manu Ginóbili lidera un grup que es coneix a la perfecció i on repeteixen deu dels dotze jugadors que van aconseguir l'or a Atenes. La bèstia negra d'altres mundials, Sèrbia i Montenegro, no fa la por d'abans. Després del fracàs a l'europeu celebrat l'any passat al seu país, viatgen al Japó amb un equip totalment renovat, sense grans figures com Bodiroga, Stankovic o Jaric. Alemanya, amb Dirk Novitzki al capdavant; França, amb sis jugadors NBA a les seves files, i Itàlia, subcampiona olímpica, lluitaran de ben segur per tenir un lloc al podi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut