Madrid

La Seguretat Social treu gairebé 10.000 milions del fons de reserva de les pensions

Els diners són per pagar la paga extra dels jubilats del desembre

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha tornat a recórrer a la guardiola de les pensions per cobrir la paga extra que reben els pensionistes aquest mes de desembre. N'ha tret 9.500 milions d'euros, segons ha informat el Ministeri d'Economia en un comunicat. D'aquesta manera queden al fons de reserva 16.000 milions. No arriben ni per a les dues pagues extraordinàries de l'any que ve.

Però el Ministeri ho ha justificat dient que al desembre de cada any es produeix una "important" necessitat de finançament per afrontar aquestes dues mensualitats i que les disposicions del Fons de Reserva es fan "a mesura que sorgeixen les necessitats fins a un import equivalent a l'import del dèficit per operacions no financeres".

També ha recordat que els diners es destinaran al pagament de les obligacions relatives a les pensions de caràcter contributiu i a les depeses derivades de la seva gestió, per la qual cosa afirma que la finalitat del Fons de Reserva queda assegurada.

El fons es va crear l'any 2000 i se'n van començar a treure diners el 2012. Des d'aleshores s'hi ha posat mà cada cop que s'ha hagut de cobrir una paga extra, perquè les cotitzacions mensuals a la Seguretat Social tot just arriben per cobrir el pagament de les pensions d'aquell mes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut