Tarragona

La seguretat centra la campanya de Tarragona, amb la vista posada en el desplegament dels Mossos l'any 2008

La seguretat ha protagonitzat els discursos dels partits aquest diumenge a la ciutat de Tarragona. CiU reclama que sigui l'alcalde de la ciutat la màxima autoritat a l'hora de coordinar els cossos i forces de seguretat, una funció que, segons el PSC, ha de fer la Junta Local de Seguretat. En aquest aspecte, el PP aposta per implantar el sistema de videovigilància en les zones més conflictives de la ciutat. Lluny de grans propostes, Esquerra confia que el desplegament dels Mossos d'Esquadra millori la seguretat a la ciutat, mentre que Iniciativa proposa una policia de proximitat.

Actualitzat

L'alcaldable de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Tarragona, Joan Aregio, considera que no hi ha llibertat sense seguretat i, per això, proposa més efectius de la policia local. La promesa d'Aregio és augmentar els efectius de la Guàrdia Urbana en 50 membres en els pròxims quatre anys. A més, la federació nacionalista vol crear la figura de l'agent cívic, que divideixi Tarragona en onze zones i hi hagi quatre persones a cada zona per informar de les conductes incíviques i sancionar-les. CiU també aposta per la videovigilància en algunes zones determinades de la ciutat.

El candidat socialista, Josep Fèlix Ballesteros, augmenta l'aposta de CiU i ha promès cent noves places a la Guàrdia Urbana en quatre anys, 25 cada any, per tal de dotar "la policia de proximitat: la policia de barri". Ballesteros creu que la coordinació dels diferents efectius és molt important i lamenta que, des del 2002, la Junta Local de Seguretat només s'hagi reunit dues vegades. L'alcaldable del PSC ha dit que, en cas de ser alcalde, serà "implacable" contra l'incivisme.

En una línia semblant a la de CiU, el PP té com a proposta estrella la videovigilància en "horaris i llocs específics". El cap de llista popular, Alejandro Fernández, també planteja recuperar els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que es quedaran sense feina amb l'arribada dels Mossos d'Esquadra a Tarragona.

Sobre el desplegament dels Mossos, Esquerra Republicana espera que quan arribi, l'any vinent, millori la seguretat. El cap de llista, Sergi de los Ríos, creu que el 2008 serà el moment de reubicar la feina que ha de fer la Guàrdia Urbana a la ciutat i potenciar-ne la proximitat als ciutadans.

Per últim, Iniciativa per Catalunya també creu que aquest desplegament, sumat a un increment d'agents de policia local, permetrà tenir una policia més propera. El seu alcaldable, Lluís Balart, aposta per "més policia, desplegament dels Mossos d'Esquadra, amb un model de proximitat a la ciutadania".

Anar al contingut