Madrid

La segona reunió del dia entre sindicats i Aena torna a acabar sense cap acord

La direcció d'Aena i els representants sindicals han acabat sense acord la segona reunió del dia per intentar evitar la vaga de 22 dies convocada pels sindicats per Setmana Santa i l'estiu. Els sindicats, que reclamen mantenir les seves condicions laborals un cop el gestor aeroportuari es privatitzi, han rebut una proposta d'AENA que diuen que han d'estudiar. De la seva banda, l'ens gestor assegura que podran mantenir les condicions laborals dels treballadors sempre que sigui jurídicament possible. De moment, els 22 dies de vaga continuen vigents.

Actualitzat
Tampoc hi ha hagut acord a la tarda. La segona reunió del dia entre AENA i els representants sindicals ha tornat a acabar sense poder arribar cap entesa i, per tant, continua convocada la vaga de 22 dies als aeroports espanyols.

Els representants de CCOO, UGT i USO han explicat en acabar la trobada de la tarda que AENA els ha transmès una proposta que han d'estudiar. Tot i això, els sindicats han insistit que el gestor aeroportuari continua sense tocar una de les qüestions clau del conflicte: les concessions dels aeroports de Madrid i Barcelona.

Les trobades d'aquest dijous han estat la primera oportunitat de les dues parts implicades per desencallar el conflicte obert arran de la privatització parcial de l'ens gestor dels aeroports espanyols, un enfrontament que ha acabat amb la convocatòria de 22 jornades de vaga en dates clau, com la Setmana Santa o les vacances d'estiu.

El portaveu de Comissions Obreres, Manuel Caro, assegurava aquest dimecres a "El matí de Catalunya Ràdio" que si cal faran les vagues anunciades, ja que veuen perillar els seus llocs de treball si la privatització tira endavant. Per la seva banda, la direcció d'Aena i Foment sempre han assegurat que les condicions laborals i salarials dels treballadors estan garantides. El secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, insistia aquest dimecres en aquest punt i alertava que l'anunci de mobilitzacions ja està provocant cancel·lacions.

De fet, les agències de viatges confirmen que el ritme de reserves per Setmana Santa és inferior al de l'any passat. La patronal catalana PIMEC pronostica que si la vaga s'acaba fent el sector turístic català perdrà 44 milions d'euros.

Mas demana responsabilitat


També ha advertit sobre les conseqüències de la vaga per a un sector com el del turisme el president català, Artur Mas. En la sessió d'aquest dimecres al Parlament, Mas va demanar responsabilitat als sindicats d'Aena i va assegurar que espera d'ells i del Ministeri de Foment que facin tots els esforços per resoldre el conflicte.

I és que el govern veu com perilla un sector que preveia que aquesta temporada es beneficiaria de la crisi d'altres països de la conca mediterrània, com Egipte o Tunísia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut