Barcelona

La segona jornada de vaga dels maquinistes de Renfe es desenvolupa sense incidents

La segona jornada de vaga dels maquinistes de Renfe de l'estació de Sants de Barcelona es desenvolupa sense incidents. Els serveis mínims es cobreixen amb normalitat. A Rodalies circulen el 33% dels trens, és a dir, un de cada tres combois. A les hores de més afluència, és a dir, entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre, circularan dos de cada tres trens. En la mitjana distància es garanteix el funcionament del 65% del servei. Pel que fa a la llarga distància i l'alta velocitat es cobreix el 72% del servei.

Actualitzat
La circulació de trens de rodalia, mitjana distància i l'AVE es veu afectada de nou per una segona jornada de vaga de maquinistes convocada pel sindicat Semaf. Amb aquesta protesta demanen una millora de les condicions de seguretat i una cinquantena de places cobertes al pàrquing de l'estació de Sants, davant de les 29 que tenen actualment a l'aparcament situat a la part superior. Segons el Ministeri de Foment, 10 dels 102 treballadors que podien adherir-se a la vaga ho han fet.

A banda de les afectacions a Rodalies, la vaga de maquinistes ha provocat la suspensió del 28% dels tres AVE entre Barcelona i Madrid i dels de llarga distància.

Dels trens de mitjana distància, en quedarà anul·lat un per sentit dels sis que connecten cada dia Barcelona, el Camp de Tarragona i Lleida.

Els serveis mínims fins a dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre estableixen la circulació de dos de cada tres trens. La resta del dia funcionarà un de cada tres trens de Rodalies.

És la segona jornada d'aturada després de la que es va fer dilluns, que va afectar més de 175.000 usuaris de Rodalies i que va obligar a fer 450 cancel·lacions.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut