Màlaga

La segona fase de l'operació contra la corrupció a Marbella acaba amb vuit persones a la presó

La declaració judicial dels 30 detinguts en la segona fase de l'Operació Malaia ha conclòs amb presó per a set exregidors de l'Ajuntament de Marbella i un constructor, llibertat sota fiança per a deu persones i llibertat amb càrrecs per a onze més. En el cas contra la corrupció immobiliària a la Costa del Sol sembla que només se n'ha lliurat el director comercial de la promotora Aifos, Franciso García Lebrón, de qui encara no se sap si ha quedat imputat o no.

Actualitzat

Entre els detinguts, hi ha hagut sis empresaris que han abonat fiances per quedar lliures, tres dels quals han pagat fins a 500.000 euros cadascun, la xifra més alta del cas. També han dipositat grans quantitats el promotor cordovès Rafael Gómez Sánchez i el constructor Enrique Ventero, 300.000 euros en cada cas, mentre que el promotor immobiliari de la Costa del Sol Cristóbal Peñarroya s'hi ha deixat 30.000 euros. Sobre tots ells pesa la mateixa imputació, un delicte de suborn, segons fonts jurídiques.

El constructor i ramader Fidel San Román és l'únic empresari empresonat en aquesta segona fase de l'Operació Malaia i se li imputa un delicte de suborn en relació amb tràfic d'influències i prevaricació. En canvi, els exregidors en presó incondicional són cinc, tots ells del Grup Independent Liberal (GIL) de l'exalcalde de Marbella Jesús Gil. El jutge ha imposat fiances per a dues exregidores de Marbella més, María del Carmen Revilla i Belén Carmona.

Han quedat en llibertat sense fiança tres empresaris, dos d'imputats per un delicte de blanqueig de diners, els germans Ignacio i Manuel Ignacio González Sánchez-Dalp, i el constructor Gonzalo Fernández-Castaño, amb càrrecs per un delicte de suborn. També estan en llibertat però amb càrrecs quatre exregidors del GIL.

El que ha sortit més ben parat de les declaracions ha estat el director comercial de la promotora Aifos, Francisco García Lebrón, que va quedar aquesta matinada en llibertat després de declarar per segona vegada davant el jutge instructor del cas, Miguel Ángel Torres. Lebrón ha canviat amb aquesta segona compareixença el primer acte en el qual, segons fonts jurídiques, se n'ordenava l'ingrés a la presó incondicional.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut