Barcelona

La secretària judicial, testimoni clau en la causa del 20S, segueix Cs i pàgines ultra espanyoles

Les defenses dels empresonats en la causa consideren que la testimoni no és neutral i que té una clara oposició ideològica amb els acusats

Actualitzat

La testimoni clau de la causa de sedició és seguidora de Ciutadans i de pàgines ultra espanyoles, com Unidad Nacional Española o Leridanos contra la independencia, segons publica el diari Público.

Es tracta de la secretària judicial que va anar el 20 de setembre a la Conselleria d'Economia amb la Guàrdia Civil, per ordre del jutjat d'instrucció número 13, i que va haver de sortir pel terrat a causa de les protestes que havia al carrer. És clau en la causa contra l'excap i major dels Mossos Josep Lluís Trapero, l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez, el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, els exconsellers i altres polítics catalans.

Va ser ella qui va redactar l'informe amb el qual es va iniciar la causa i en la qual va dir que el 20 de setembre "va ser el dia que havia sentit més vergonya i humiliació en veure's obligada a escapar com una delinqüent".

 

 

Per les defenses, la seva activitat extralaboral deixa palès que la testimoni no és neutral i que té una clara oposició ideològica amb els acusats. Segons el mateix rotatiu, en el seu perfil a les xarxes socials la testimoni evidencia:

"La seva manifesta animadversió contra els representants polítics que no tenen el mateix concepte sobre Espanya i la convivència entre els espanyols".

La secretària judicial, que va anar a la Conselleria d'Economia el 20 de setembre, participa activament en una agrupació de Ciutadans.

La setmana passada, la secretària judicial finalment no va declarar davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Era un testimoni convocat per les defenses d'Oriol Junqueras i de Raül Romeva. La fiscalia, però, la volia tractar com a testimoni protegit perquè creia que podia rebre assetjaments si la seva imatge es feia pública. Les defenses no ho van acceptar, i és per això que no va declarar.
ARXIVAT A:
Procés catalàSedició
Anar al contingut