Barcelona

La secretària d'Estat d'Immigració diu que l'executiu espanyol no es planteja expulsar els gitanos romanesos

Els romanesos són ciutadans de la Unió Europea i, per tant, han de tenir llibertat de moviment pel territori. Així de convençuda s'ha mostrat la secretària d'Estat d'Immigració, Anna Terrón, en una entrevista concedida a TV3. Segons Terrón, el govern espanyol no es planteja emprendre cap mesura semblant a les adoptades al país veí en relació als gitanos romanesos perquè "nosaltres no en tenim la necessitat ni pensem coses com aquestes, en absolut".

Actualitzat
La secretària d'Estat d'Immigració, Anna Terrón, afronta el nou reglament de la llei d'estrangeria defensant aquest fenomen com a "global i necessari". Les dades apunten que d'aquí al 2030 Europa necessitarà 30 milions d'immigrants més i, per tant, Terrón es mostra convençuda que cal evitar que els immigrants que es queden a l'atur perdin el permís de residència, perquè aquesta mà d'obra tornarà a ser necessària en el moment en què se superi la crisi.

En aquest sentit, Terrón assegura no és realista "pensar que sortirem de la crisi perquè hi ha menys immigració", perquè sortir-ne "implicarà una demanda de persones important però segurament amb un perfil molt diferent, amb un nivell més alt de qualificació, més flexibles, etc.". Precisament per això es postula a favor de mantenir les targetes de residència a tots aquells que malgrat no tenir feina "estan activament buscant feina i formant-se", però també a favor d'ajudar "la gent que es convenç que no té futur aquí" a tornar als seus països d'origen.

Terrón, a més, defensa la llibertat de moviment de persones en territori europeu i assegura que en el cas que s'hagin de prendre mesures concretes en matèria d'immigració dins de la Unió Europea, s'ha de fer "en seu comunitària" perquè no existeixen "normes ni patrons d'immigració, sinó de lliure circulació de persones".

En el cas de la decisió el govern francès d'expulsar els immigrants gitanos romanesos, la secretària d'Estat d'Immigració confessa que es fa difícil valorar la situació, però deixa clar que en el cas d'Espanya no es preveu portar a terme cap mesura d'aquest tipus, "en absolut", perquè "nosaltres no en tenim la necessitat ni pensem coses com aquestes".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut