Imatge d'arxiu del 23-F.
Imatge d'arxiu del 23-F.

La sala de subhastes Duran retira el tricorni de Tejero per no ser l'autèntic

"Aquest tricorni no pertany al tinent coronel Antonio Tejero, ni li ha pertangut mai". Així ho ha comunicat el fill del colpista, Ramón Tejero, després de conèixer que se subhastaria el 24 d'octubre amb un preu de sortida de 6.000 euros.

RedaccióActualitzat

El tricorni que el tinent coronel Antonio Tejero portava en el cop d'estat del 23 de febrer de 1981 no és el mateix que el que la sala Duran pretenia subhastar el 24 d'octubre amb un preu de sortida de 6.000 euros. Així ho ha comunicat el fill del colpista, Ramón Tejero."El tricorni que la sala de subhastes Duran té" en el seu poder, segons ha desmentit el fill d'uns dels principals capitostos del 23-F, "no pertany al tinent coronel Antonio Tejero, ni hi ha pertangut mai" .

Després d'haver comunicat a la sala de subhastes Duran "aquest incident ", Ramón Tejero ha afirmat en un comunicat que el tricorni ha estat "oficialment " retirat de la subhasta. També ha informat que aquest tricorni, el retirat, va ser regalat i "dedicat expressament a una persona" que l'hi havia demanat, un gest que, tal com ha destacat el fill de l'exmilitar, "va fer amb centenars" de persones. Aquest amic, segons publicava la sala Duran en el catàleg de la seva pàgina web, era Norberto Severiano de Soriano y Aznar, que va visitar el tinent coronel quan aquest encara estava pres al centre militar d'Alcalá.

El tricorni original "es conserva custodiat a la casa familiar", ha explicat Tejero, i ha afegit que "tota la família, en el seu conjunt, agraeix el gest amable i sol·lícit de la sala de subhastes, així com el de tots els mitjans de comunicació perquè esmenin aquesta informació", conclou.

Anar al contingut