Mar del Hoyo, en primer terme, amb dos actors més durant un assaig de "La desaparició de Wendy", a la nova Sala Beckett (ACN)
Mar del Hoyo, en primer terme, amb dos actors més durant un assaig de "La desaparició de Wendy", a la nova Sala Beckett (ACN)
Barcelona

La Sala Beckett, a punt per obrir al Poblenou

La Sala Beckett inaugura dilluns que ve la seva nova etapa, refermant-se com la casa de l'autor, amb una obra de Josep Maria Benet i Jornet

RedaccióActualitzat

Amb el trasllat al Poblenou, la Sala Beckett creix en quantitat. Tindrà més espai, 3.000 metres quadrats i més recursos, l'Ajuntament i la Generalitat hi aportaran un milió d'euros, dels dos que necessita cada any per funcionar. Però també creix en qualitat, com diu el seu director, Toni Casares, amb més activitat i menys precarietat.

"La Beckett creix i ha de permetre major capacitat de creació però també la capacitat de producció. Ha de fer una major oferta de cursos, ha de proposar un millor servei als autors i, finament, ha de millorar les seves condicions tècniques i de treball per als professionals."

La nova Beckett s'estrena amb "La desaparició de Wendy", un homenatge al seu autor, Josep Maria Benet i Jornet, com recordava Toni Casares.

"M'emociona perquè quan veig el Papitu i ve aquí a veure un assaig i està encantat i va fent cops de colze dient "això és veritat, això és veritat, això és veritat... Tot això m'emociona."

 

La direcció d'aquesta obra fantasiosa i divertida sobre sobre una companyia que vol fer Peter Pan recau en Oriol Broggi.

"Barreja temes, formes teatrals i una espècie d'artefacte, d'invent teatral molt divertit, molt esbojarrat que acaba sent una reflexió profunda i alhora un gran homenatge del teatre."

"La desaparició de Wendy" és un text que Benet i Jornet va escriure el 1973, i inaugurarà la nova Sala Beckett, al carrer Pere IV, del barri del Poblenou, el dilluns 14 de novembre.

La temporada seguirà, entre altres propostes, amb dos cicles sobre l'emigració a la Mediterrània i una altra sobre la identitat de gènere. A partir d'ara, la nova Sala Beckett comptarà amb dues companyies residents, Sixto Paz i Obsekené, i també amb una autora resident, la sevillana Marilia Samper.

 

Anar al contingut