Barcelona

La Sagrada Família estrena misses dominicals en cinc idiomes

Hi podran assistir fins a un màxim de 2.700 persones, que no hauran de pagar entrada per accedir al temple

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest diumenge, a la Sagrada Família es farà una missa dominical internacional que se celebrarà en diverses llengües: català, castellà, francès, anglès i italià. L'eucaristia començarà a les 9 del matí.

La missa no està pensada per a tots els turistes, sinó per als fidels que visitin la ciutat i es vulguin afegir al culte dominical. L'entrada a la cerimònia religiosa serà gratuïta i lliure. L'aforament és restringit: hi podran assistir un màxim de 700 persones assegudes i 2.000 de dretes.

 

 

Fins ara, a la basílica, només s'hi han fet misses de manera puntual, en festivitats especials, com el Diumenge de Rams, o amb motiu d'ordenacions de capellans i bisbes. A totes aquestes cerimònies, s'hi podia assistir només amb invitació prèvia. La missa dominical per als fidels, fins ara, quedava restringida a la zona de la cripta.

A dos quarts de nou del matí s'obrirà l'accés a la basílica per la façana del Naixement i 40 minuts més tard es tancarà per evitar el moviment de persones durant la celebració religiosa. Una vegada s'acabi la missa, es reobriran les portes als visitants. Durant la missa no es podrà circular pel temple.

També a partir de dos quarts de nou, a la basílica hi haurà capellans disponibles per confessar-se.

Fonts del temple han explicat que, d'aquesta manera, les celebracions litúrgiques, que fins ara es feien de manera esporàdica al temple de Gaudí, passen a ser regulars i setmanals, i, a més, no descarten incorporar altres idiomes en funció dels assistents que acudeixin a les cerimònies. Amb aquesta iniciativa, la missa dominical, que fins ara es feia a la cripta, se clelebrarà a la basílica.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha designat com a responsable i coordinador de la missa internacional de la Sagrada Família mossèn Josep M. Turull. Turull tindrà un equip format per dos capellans més com a responsables de la celebració: Joan Obach i Patrick Strefi.

La celebració dominical comptarà amb el suport musical del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona i de l'organista titular, Juan de la Rubia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut