Dilluns, la Sagrada Família acollirà uns funerals per les víctimes
Dilluns, la Sagrada Família acollirà uns funerals per les víctimes
Barcelona

La Sagrada Família acollirà dilluns uns funerals per les víctimes de Germanwings

Avui, divendres, fa un mes que l'avió es va estavellar als Alps francesos, i encara continuen els treballs per identificar les restes i entregar-les als familiars

RedaccióActualitzat

Fa un mes que l'avió de Germanwings que feia la ruta Barcelona-Düsseldorf amb 150 persones a bord va caure als Alps francesos.

Els equips de rescat ja han retirat totes les restes trobades, però la identificació no ha acabat. Una seixantena d'especialistes continuen treballant-hi, però encara no hi ha data per entregar les restes mortals als familiars.

La companyia Lufthansa, matriu de Germanwings, preveu tenir els primers informes a principis de juny. Seran provisionals i  ja adverteixen que les conclusions definitives trigaran més temps.

Tampoc hi ha data per pagar les indemnitzacions, però les asseguradores de Lufthansa ja han preparat prop de 300 milions d'euros.

Mentrestant, a Catalunya, s'ultimen els detalls dels funerals que es faran dilluns a Barcelona. A les 6 de la tarda, a la Sagrada Família, es farà una cerimònia de record a les víctimes. Finalment, la cerimònia serà catòlica -a diferència de l'ofici ecumènic d'Alemanya-, encara que al final també hi intervindran representants d'altres confessions. Hi haurà jueus, protestants i musulmans i s'hi parlarà català, castellà, francès, alemany, anglès i grec.

Que la cerimònia sigui catòlica i no ecumènica és una decisió del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que ha molestat el president de la Generalitat i també el president del govern espanyol.

 

Anar al contingut