El documental inclourà imatges inèdites de Peret
El documental inclourà imatges inèdites de Peret

La rumba del iaio Peret, en un documental protagonitzat pels seus nets

La pel·lícula recull imatges inèdites i recreacions de la vida del cantant

Actualitzat

Els nets de Peret han volgut fer un documental sobre la vida del seu avi. "Yo soy la rumba", dirigit per Paloma Zapata, entra en la intimitat del creador de la rumba catalana amb imatges i documents inèdits.

Per a Peret, el més important a la vida era Déu, la família i la rumba. De la família, precisament, va sortir la iniciativa de fer-li un documental. "Yo soy la rumba" ensenya el Peret més íntim, com explica la seva neta Santa Salvat:

"No era només el meu avui, era el meu amic. Era una persona a qui jo li explicava tot, que sempre estava al meu costat per tot, per aconsellar-me, per portar-me al metge, per preocupar-se per mi, pels meus fills."

Santa Salvat el recorda tocant a tothora:

"Estava tocant amb la guitarra, composant 24 hores al dia. Tu t'estaves dutxant i el senties cantant. Estaves dinant i mentre dinàvem ell agafava la guitarra... era tot el dia. Tot el dia estava així."

 

Els néets del iaio s'hi han implicat a fons. Tenen imatges inèdites que no s'han vist mai i, per explicar una vida de pel.lícula, el documental recrea episodis clau de la vida de Peret, com la convalescència en un hospital.

Notícia relacionada: Els Sabor de Gràcia homenatgen Peret amb un doble disc amb temes "modernitzats"

El seu net Daniel Pubill fa de Peret jove i qualsevol pausa del rodatge l'aprofiten per agafar la guitarra i recordar el rei de la rumba.

"És el màxim exponent. A més era una persona que transmetia un temperament i una fortalesa, una vitalitat tremenda. I, això, li feia arribar a tothom."

La directora Paloma Zapata va conèixer Peret i ha volgut que la família en parli de manera espontània i també que quedi clar el seu llegat artístic.

"Qui va inventar la rumba catalana? Ell va inventar aquesta fórmula fent palmes, amb una tradició de música que venia de la seva família, del que ell escoltava. Agafaven aquelles cançons i, d'una manera espontània, es posaven a tocar-les en una festa perquè li sortia així. I li arribava a tothom."

Notícia relacionada: Últim adéu a Peret amb música de rumba en un funeral privat a Mataró

L'estrena de la pel·lícula està prevista al setembre.

ARXIVAT A:
CinemaMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut