Londres

La Royal Academy acusa Esso de finançar "lobbies" que qüestionen el canvi climàtic

Xoc entre la prestigiosa acadèmia de ciències britànica i la primera companyia petroliera del món. En un gest sense precedents, la Royal Academy ha acusat ExxonMobil de finançar grups de pressió que qüestionen el canvi climàtic i d'enganyar la població sobre les seves causes. L'any passat, Exxon, coneguda com a Esso a Europa, va donar tres milions de dòlars a 39 "lobbies" que neguen que l'emissió de gasos contaminants sigui un dels factors principals que provoquen l'escalfament del planeta. Al mateix temps, segons la Royal Society, Exxon elabora estudis que contradiuen el consens científic actual sobre aquest fenomen.

Actualitzat
La Royal Society assegura que hi ha proves molt contundents que demostren que les emissions de gasos d'efecte hivernacle que genera l'activitat humana dirigeixen el canvi climàtic i denuncien que ExxonMobil intenta crear la impressió que encara hi ha moltes incerteses per acceptar aquest argument. Per això des de l'acadèmia alerten del que defineixen com una representació enganyosa de la ciència.

Malgrat les acusacions de la Royal Society, ExxonMobil no sembla que tingui intenció d'aturar el finançament de "lobbies" que qüestionen el canvi climàtic. Els seus responsables, però, es neguen a donar una entrevista davant de càmera, i es limiten a facilitar un comunicat per escrit en el qual la petroliera afirma que saben que les emissions de CO2 són un dels factors que contribueixen al canvi climàtic i que no ho posen en dubte. També asseguren que actualment estan revisant el procés de donacions i "seria prematur discutir donacions específiques a organitzacions concretes".
Anar al contingut