La rosa vermella, i també la groga, protagonitzen aquest Sant Jordi

Els floristes confirmen que la venda de roses ha estat d'uns set milions, un 8% de les quals de color groc

Actualitzat

Les floristeries de tot Catalunya han tingut la rosa com a protagonista absoluta aquest diada de Sant Jordi. I, com cada any, la que més s'ha venut ha estat la vermella. El Gremi de Floristes de Catalunya ha confirmat que la venda total de roses ha estat entorn als set milions, 600.000 de les quals eren grogues.

Aquest any s'han venut menys roses d'altres colors. Gairebé "totes han estat vermelles i grogues", que s'han situat molt al davant de la resta de colors. Les roses grogues han desbancat, així, les blanques, que tradicionalment eren les segones més venudes.



La demanda de la rosa groga ha pujat pel seu simbolisme polític i per la campanya impulsada per Òmnium.

Miquel Batlle, de l'Associació d'Empresaris Majoristes de Mercabarna Flor.

"S'ha de sumar a la que és la tradició de Sant Jordi, que és la vermella. Que no sigui el fet de substituir; al contrari: el de sumar. La campanya que ha engegat Òmnium esquitxarà tothom, i aquest any la groga passarà al davant de la blanca. Per tant hi haurà un increment substancial de la venda de la rosa groga, que potser es quedarà amb un 10 per cent de la venda aquest any."

 

 

 

Carolina Pallès és florista de la Rambla:

"La rosa de Sant Jordi és vermella, el que passa és que han sortit altres colors, com pot ser el groc, el blanc, el rosa, el fúcsia, el taronja, que els hem tingut tot l'any, i els tenim cada any també. Cadascú que triï segons el seu gust."
 

És un dia de molta feina, que aquest any ha començat molt bé, tot és favorable:

"Molt bé, com cada any. Jo crec que aquest any està fent molt bon temps, hem començat molt bé, no fa gens d'aire, tampoc no fa calor, i jo crec que serà un dia fantàstic, com sempre."

 



I no només per la diada. De fet, aquest cap de setmana els floristes, com Anna Balestegui, no han parat, i necessiten més d'un cop de mà.

 

"Normalment estic jo sola, i aquests dies necessito 5, 6 persones, i el dia de Sant Jordi fins i tot 7, 8... Serem aquí fins que no en quedi ni una."

Els preus s'han mantingut estables i una rosa de qualitat es trobava a partir de 4 euros, i destaca la tendència als embolcalls més sostenibles
A Barcelona ciutat, l'Ajuntament ha autoritzat la venda de roses a prop de 4.000 parades pel carrer, principalment a l'Eixample i Ciutat Vella. 
 

ARXIVAT A:
Sant Jordi Cultura popularÒmnium Cultural
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut