La Roma guanya la Sampdoria 1-0 i es converteix en el primer semifinalista de la Copa italiana

La Roma continua viva a la lliga i continua viva a la Copa. I en part gràcies a Mancini. El brasiler va salvar el partit de diumenge contra el Palerm per mantenir l'equip a l'estela de l'Inter, i dimarts va salvar els quarts de final de la Copa amb un gol solitari. La Roma va vèncer per 1-0 a la Sampdoria i s'ha convertit així en el primer classificat per a les semifinals d'aquesta competició. En l'anada, genovesos i romans no havien passat de l'empat a un.

L'1-1 de l'anada donava als romans un cert avantatge i els homes d'Spalletti van aprofitar-ho per plantejar un partit defensiu i basat en el contraatac, a l'espera dels espais que deixés una necessitada Sampdoria. Els genovesos, però, no van desesperar-se amb el temps i el marcador i van esperar les seves oportunitats.

Tot i que cap de les poques ocasions de la Sampdoria va arribar al fons del a xarxa, va ser Mancini -com un peix a l'aigua amb els contraatacs ràpids- qui va sentenciar l'eliminatòria amb un gol de xut ras en el minut 61. La Sampdoria va intentar-ho, però va ser incapaç de marcar el gol que l'hagués enviat a la pròrroga, i va acabar acomiadant-se de la Copa.

El rival de la Roma sortirà del Catània-Udinese (2-3 favorable als segons a l'anada). Els altres equips que es disputen una plaça a les semifinals són la Fiorentina i la Lazio (1-2 pels romans) i la Juventus i l'Inter (2-2).