La Rifa de Nadal deixa 2 MEUR a Barberà del Vallès, la majoria a través de participacions d'un forn de pa

La Rifa de Nadal deixa 2 MEUR a Barberà del Vallès, la majoria a través de participacions d'un forn de pa

La Rifa de Nadal deixa 2 MEUR a Barberà del Vallès, la majoria a través de participacions d'un forn de pa

Els propietaris de l'administració de loteria número 2 de Barberà del Vallès, que han repartit part d'un quart premi i part d'un cinquè de la Rifa de Nadal, obren cava al carrer, el 22 de desembre de

Els propietaris de l'administració de loteria número 2 de Barberà del Vallès, que han repartit part d'un quart premi i part d'un cinquè de la Rifa de Nadal, obren cava al carrer, el 22 de desembre de 2016. (horitzontal)

ACN Barberà del Vallès.-El 60272, un cinquè premi, i el 07211, un quart premi, han deixat dos milions d'euros molt i molt repartits entre els veïns de Barberà del Vallès. Es tracta de 30 sèries del cinquè (1,8 MEUR) i d'una sèrie del quart (200.000 euros) que s'han venut a la mateixa administració de loteria, la número 2 de la cèntrica avinguda Catalunya. A més, es dóna la circumstància que bona part del 60272 s'ha venut a través de participacions del forn de pa que hi ha al costat de l'Ajuntament. Segons ha explicat la seva propietària, Eulàlia Valls, s'havien fet participacions de cinc euros, premiades ara amb 1.500 euros cadascuna: "A tocat a clients que venen cada dia i s'ha repartit molt. És maco poder donar alegria", explica.

El 60272, el cinquè premi que més diners ha deixat a Barberà del Vallès ha estat un dels últims ha sortir, poc abans de la una del migdia, i segurament per això no s'han viscut al municipi els tradicionals moments de felicitats compartida de cada 22 de desembre. "Ha sortit molt a última hora", es lamentava la propietària del forn de pa que ha repartit la sort.Pocs clients quedaven ja a aquella hora per passar a buscar el pa. Un d'ells, Juan Miguel, sí que s'hi ha apropat amb la família. Li han tocat 1.500 euros d'una participació: "Ens hem recuperat. Portava 400 euros gastats en loteria", assegura. Tot i que li ha tocat una quantitat "petita", diu que són moments de "molta alegria".Un altre client habitual del forn, Andrés, ha tingut més sort. Té un dècim sencer, o el que és el mateix, 6.000 euros de premi. "Ja vaig incitar la fornera a que vengués loteria, perquè el seu pare ja en venia anys enrere", es felicita. La majoria de les 30 sèries premiades a Barberà s'han venut en aquest forn, tot i que també s'ha distribuït algun dècim per finestreta.La propietària de l'administració de loteria número 2 de Barberà, Maribel López, explica que el 60272 i el 07211 són els dos primers premis grossos que ven, després de 35 anys d'història d'una administració que ja va obrir el seu pare als anys 80. La sèrie del quart premi també s'ha venut tot per finestreta.