Tarragona

La revisió del pla general urbanístic centra el debat de candidats a Tarragona

A Tarragona, el debat de candidats organitzat pel Col·legi de Periodistes el primer dia de campanya s'ha centrat en la revisió del pla general urbanístic. Joan Aregio, de CiU, ha defensat l'aprovació d'aquesta revisió, la setmana que ve, en plena campanya. El candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, creu que tirar-lo endavant ara és fer un mal favor a la ciutat. El candidat del PP, Alejandro Fernández, està d'acord amb l'aprovació. Sergi de los Ríos, alcaldable d'ERC, ho ha considerat una irresponsabilitat, i des d'ICV Lluís Balart ha reclamat més diàleg.

Actualitzat

El candidat de CiU, Joan Aregio, ha defensat la urgència d’aprovar el pla revisat, que, segons ha afirmat, permetrà construir habitatges i adequar polígons. Aregio ha acusat l’oposició de voler endarrerir l’impuls del pla. L’altre tema candent del debat ha estat el Fortí de la Reina i la seva ordre d’enderroc. Aregio ha sostingut que s’ha defensat una llicència “mal donada”.

El socialista Josep Fèlix Ballesteros ha assegurat, sobre el pla urbanístic, que “pot ser que no es pugui aprovar realment perquè falten tràmits”. En relació amb el Fortí de la Reina, Ballesteros creu que l’Ajuntament no ha defensat una llicència mal donada sinó “la legalitat de la llicència”.

El candidat del PP, Alejandro Fernández, ha avalat la intenció de l’equip de govern de voler aprovar la revisió del pla urbanístic la setmana que ve i ha coincidit amb el representant de CiU a acusar l’oposició de voler-ho retardar.

El candidat d’ERC, Sergi de los Ríos, no ha dubtat a qualificar d’”irresponsabilitat” la tramitació urgent del pla d’urbanisme, i ha destacat que les al·legacions el poden retardar més que no pas si s’aprovés després de les eleccions amb nou govern.

L’alcaldable d’ICV, Lluís Balart, ha considerat “èticament discutible” portar el pla a aprovació durant la campanya i ha apostat per acatar la sentència sobre el Fortí de la Reina al més aviat possible.

Anar al contingut