Madrid

La retallada de la inversió en infraestructures per part del govern espanyol fa caure la licitació d'obra pública un 30,2% entre els mesos de gener i octubre

Segons les dades publicades aquest dimecres per la patronal de les grans empreses de la construcció (Seopan), les administracions públiques van treure a concurs entre els mesos de gener i octubre obres per valor de 22.266,2 milions d'euros, cosa que es tradueix en un descens del 30% respecte al mateix període de l'any anterior. Els factors que van causar la caiguda són l'ajust pressupostari i les retallades de la inversió en infraestructures anunciades pel govern espanyol. Ho exemplifica la reducció corresponent al Ministeri de Foment, que arriba al 38,2%, mentre que en la mateixa línia, les obres que va treure a concurs Adif van disminuir un 31,8%.

Actualitzat
Al conjunt de l'estat espanyol les administracions públiques van treure a concurs entre els mesos de gener i octubre obres per valor de 22.266,2 milions d'euros, cosa que suposa un descens interanual del 30,2%, segons les dades publicades aquest dijous per la patronal de les grans empreses de la construcció (Seopan).

La disminució de licitacions més important va correspondre a l'administració central, amb 4.772,4 milions d'euros, el 40,7% menys que durant els primers deu mesos de l'any 2009. Les causes d'aquest decreixement són l'ajust pressupostari i les retallades de la inversió en infraestructures anunciades pel govern espanyol.

Les dades desglossades per departaments mostren que el Ministeri de Foment va reduir les licitacions el 38,2%, mentre que el Ministeri de Medi Ambient ho va fer en un 41,5% i, finalment, la disminució corresponent a la resta de ministeris va arribar fins al 51,8%.

Per la seva banda, entre els mesos de gener i octubre del 2010 l'evolució dels ajuntaments i de les comunitats autònomes va anar en la mateixa línia, en tant que la caiguda de les obres licitades va ser del 28,1% i del 24,6%, respectivament. Pel contrari, les dades publicades recullen que les úniques autonomies on aquestes obres van augmentar són el País Valencià (11,1%), Castella-la Manxa (3,6%) i el País Basc (1,3%).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut