La carta i el llaç groc que l'alcalde de Celrà ha enviat a Enric Millo (@CUPCelra)
La carta i el llaç groc que l'alcalde de Celrà ha enviat a Enric Millo (@CUPCelra)
Barcelona

La resposta d'alguns alcaldes a la carta de Millo sobre el groc a l'espai públic

L'alcalde de Tarragona diu que no es dedicarà a "retirar llacets", mentre que a Celrà li envien un llaç groc i a Lleida comparteixen el seu parer

RedaccióActualitzat

Alguns alcaldes ja han reaccionat a la carta en què el delegat del govern espanyol, Enric Millo, demanava "neutralitat" als espais públics després dels enfrontaments a Canet de Mar i a Llafranc arran de les creus grogues.

Dirigents municipals han apel.lat a la llibertat d'expressió, com el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, que ha afegit que cal garantir també la convivència:

"A Barcelona hi ha llibertat d'expressió i, alhora, hem de trobar l'equilibri entre aquesta llibertat d'expressió i les reivindicacions legítimes, que puguin ser compatibles amb la convivència pacífica a la ciutat."

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que no es dedicarà a "retirar llacets":

"Crec que el millor que podem fer és no generar problemes on no n'hi ha. (...) No em penso dedicar a retirar llacets ni altres coses."


L'alcalde de Celrà ha respost enviant a Millo un llaç groc. L'ha adjuntat en una en què assegura que l'Estat va ser el primer a ocasionar una "violència extrema" l'1 d'Octubre i que, segons ell, tots els enfrontaments posteriors els han motivat grups d'extrema dreta espanyolista.

 

L'alcalde Sort, Raimon Monterde, ha repiulat la imatge de la carta amb un llaç groc a sobre.

 

 

Alguns alcaldes, però, han coincidit amb el delegat en la necessitat d'un espai públic neutre de símbols. És el cas de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros:

"Evidentment comparteixo el concepte de neutralitat de l'espai públic, però això és una obvietat. És un tema que sempre he considerat així, la neutralitat política de l'espai que és de tots és fonamental."

 

Des del PP demanen que les platges siguin per al turisme. El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, critica que se les vulgui convertir en "cementiris":

"Pretendre convertir les platges de Catalunya en cementiris no crec que sigui un bon mètode ni sistema per a res, ni per fer una reivindicació política ni per atreure el turisme. Per tant, el que demano a la gent és que no ofengui els altres."


A les xarxes ja hi ha qui fa propostes alternatives per continuar reivindicant la llibertat dels presos a les platges.

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155CDR
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut